©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn Arcam Bluesound Copland Cyrus dCS Innuos Muziekdiensten Roon Yamaha
Home Hifi Denon Rockna Cambridge PULSEmini-Lifestyle-1854x1236x72.jpg

Innuos Pulse serie (Nieuw!)


Naast de legendarische ZEN-serie heeft Innuos recentelijk de Pulse serie geïntroduceerd. De ZEN-serie beschikt over een CD-drive en HardDisc of

SSD om naast streaming services ook eigen muziek te kunnen rippen en

opslaan. De nieuwe Pulse serie beschikt niet meer over eigen opslag maar

kan nog steeds muziek van NAS, PC of USB stick of schijf afspelen.

Elk model uit de Pulse serie beschikt over een SSD

t.b.v. het besturingssysteem en (Roon) muziek-

Bibliotheek. Tevens is de onderdrukking van

(hoogfrequent) stoorsignalen nog verder

doorgevoerd dan bij hun tegenhangers

uit de ZEN serie.


vervolg: Zie onder


innuos Music servers

innuos werd in 2009 opgericht in Engeland door een team van audio-liefhebbers, computer hardware, software & netwerk engineers met als doel hoogwaardige muziekservers te bouwen zonder de nadelen van een normale computer. Dankzij de toepassing van hoogwaardige, gestabiliseerde voedingscircuits, lichtnetfiltering, galvanisch gescheiden netwerk- en USB poorten, anti-resonantie chassis en in eigen huis ontwikkelde software wordt een zo schoon mogelijk digitaal signaal aangeboden aan netwerkstreamers en/of USB D/A-converters.

innuos  ZenMini Mk3

v/a € 1499,- (incl. HDD)

Afwijkingen in prijs, specificaties, afbeeldingen en leverbaarheid voorbehouden. Vermelde verkoopprijzen zijn incl. 21% BTW.

innuos  ZenMini LPSU

€ 799,-

innuos  ZenMini Mk3 + LPSU

v/a € 2248,- (incl. HDD)

innuos  Zen Mk3

v/a € 2999,- (incl. HDD)

innuos  Zenith Mk3

v/a € 5099,- (incl. SSD)

innuos  Statement Mk3

v/a € 15.000,- (incl. SSD)

Innuos ZenMini Mk3 Innuos ZenMini LPSU Innuos ZenMini Mk3 - LPSU bundel Innuos Zen Mk3 Innuos Zenith Mk3

innuos  ZenMini

(Inside view)

Innuos ZenMini Music Server inside

innuos  Zen

(Inside view)

Innuos Zen Music Server inside

innuos  Zenith

(Inside view)

Innuos Zenithi Music Server inside WebP05A9.jpg WebP05AA.jpg WebP05AB.jpg ENG_2020_09_Innuos_Statement_flyer_A5_3mmBleed.pdf Prijslijst

innuos  Pulse Mini

€ 1149,-

innuos  Pulse

€ 2999,-

innuos  Pulsar

€ 6399,-

NIEUW!

Innuos Pulse Mini

NIEUW!

Innuos Pulse

Innuos music servers (vervolg)


Innuos ZEN-serie


Elke innuos server uit de Zen serie beschikt over een Teac CD-drive voor het nauwkeurig rippen van CD’s, een interne hard-disc of SSD (vanaf de Zenith) voor muziekopslag en een dedicated PC-board welke draait op in eigen huis ontwikkelde software specifiek bedoeld voor zorgvuldige behandeling van muziekbestanden.

De interne software is eenvoudig te bedienen d.m.v. de intuïtieve innuos Sense App voor Apple iOS, Android en PC of MAC. Naast het managen van opgeslagen CD’s ondersteunt de nieuwe Innuos Sense App Tidal en Qobuz muziekdiensten alsmede over de 4 FLAC radiozenders van Radio Paradise en vele duizenden internetradiostations. Elke innuos server kan worden bediend met innuos eigen Sense App maar kan tevens met één druk op de virtuele knop als Roon Core en/of Roon endpoint worden ingesteld.


Het voordeel van USB versus SP/DIF


Het grote muzikale voordeel van een USB-verbinding t.o.v. SP/DIF (coaxiaal, optisch of AES/EBU) is dat bij een USB-verbinding de nauwkeurige word-clock van de eigen D/A-converter (DAC) wordt gebruikt. Dit levert een aanzienlijke muzikale winst op in vergelijking met een SP/DIF verbinding. Velen verkeren in de veronderstelling dat er geen hoorbare verschillen waarneembaar zijn in het digitale domein. Niets is echter minder waar. Elke computer of andere digitale bron stuurt naast het digitale audiosignaal tevens ongewenste digitale “ruis/vervorming” mee welke stoorsignalen wel degelijk ten koste gaan van de uiteindelijke geluidskwaliteit. Het ultieme doel van innuos is om stabiele, op Linux gebaseerde, audiofiele, voor audio geoptimaliseerde computers/servers te bouwen met zo min mogelijk ongewenste digitale vervorming en hoogfrequent interferentie. Zo is met name de kwaliteit van de voeding (interne of externe power supply) van belang maar tevens het ontwerp van het moederboard, galvanisch gescheiden netwerkaanslutingen, USB-poorten etc. Eén van de vele bijzonderheden van innuos servers is wel dat de moederborden van vrijwel elke innuos server specifiek worden ontworpen voor innuos teneinde de EMI (Electro-Magnetische Interferentie) tussen de diverse schakelingen op de print layout tot een minimum te beperken.


Resumé: Elke innuos server haalt binnen haar klasse het beste naar boven uit de toegepaste

USB-DAC. Of dit nu een afzonderlijke DAC betreft of een on-board DAC in een daarvoor geschikte CD-speler of (geïntegreerde) versterker.PULSEmini_1080x1080_nocopy_600pix.jpg zenmusic-servers-mk2.jpg

NIEUW!