Bruckner cursus Historie Analoog FM radio Inbouw Home Cinema Luidsprekers Service Verbouwing Bach studiedag Home Hifi Goeië Zaak

Een luidsprekerbox welke zonder hulp van een actieve subwoofer het gehele frequentie-spectrum kan weergeven is naar onze mening de enige juiste basis voor goede stereo-weergave maar ook voor een realistische surround-weergave.


Dat houdt overigens niet in dat wij geen actieve subwoofers in ons programma hebben. Maar die passen wij vrijwel uitsluitend toe als toegevoegde waarde voor de effecten bij films.


Tevens leveren wij diverse soorten en kwaliteiten inbouw-luidsprekers voor wand en plafond. Met name toegepast bij Multi-Room projecten (groot- en kleinschalig) voor bijvoorbeeld keukens, badkamers etc. waarbij de esthetische aspecten van groter belang zijn dan de geluids-kwalitatieve aspecten.

Let wel: De inbouw-luidsprekers die wij leveren verheffen zich royaal boven de kwaliteiten van de meeste (breedband-) supermarkt-luidsprekers. Eigenlijk zijn dit (meestal) volwaardige 2-weg-systemen voor een zo optimaal mogelijke weergave in de meestal beperkte beschikbare ruimte achter wanden en plafonds.


Oftewel: Voor elke ruimte in uw huis zijn wij in staat om u een passend luidspreker-advies te geven.


Full-range luidsprekers versus "subwoofer-satelliet-systemen"

Versnel Hifi heeft gemiddeld circa 30 sets luidsprekers demonstratieklaar staan. Compacte monitor-luidsprekers in de prijsklasse van € 140,-- tot € 3000,-- / stuk en vloerstaande luidsprekers in de categorie van € 300,-- tot € 11000,--/stuk.

Maar dit zijn wel allemaal luidsprekers van een formaat die het gehele frequentie-spectrum wat belangrijk is voor natuurgetrouwe weergave van  muziek-instrumenten en stemmen kunnen weergeven zonder hulp van een (actieve of passieve) subwoofer.


Versnel Hifi is er van overtuigd dat voor een optimale muziek-reproductie geen enkel zogenaamd "subwoofer-satelliet-systeem" de kwaliteiten van een normale

luidsprekerbox kan evenaren.


Dat wil overigens niet zeggen dat zo'n luidsprekerbox per definitie groot moet

zijn. Een goed gebouwde (monitor-) luidspreker met afmetingen van

bijvoorbeeld 17x28x25 cm. kan al laag weergeven vanaf circa

40-50 Hertz,  terwijl een satelliet-luidspreker al problemen

heeft met weergave onder circa 100-150 Hertz.

De subwoofer zou dit probleem dan moeten

oplossen, maar daarbij ontstaan te veel

fase-afwijkingen en meestal kleuring van

het geluid wat ernstig ten koste gaat van

een realistische weergave van bas-

maar vooral ook van (laag-)

middentonen-weergave.


X