©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn
Copland Grado Hifiman Lehmann Stax
Home Hifi

Hifiman Arya Organic

€ 1449,-

Planar Magnetic Driver technology

Planar Magnetic Drivers kunnen worden beschouwd als een soort mix tussen de werkingsprincipes van dynamische versus elektrostatische drivers. Bij een Planar Magnetic Driver system bestaat het onderdeel welke geluid produceert uit een elektrostatisch-achtig dun, flexibel membraan omsloten door de twee buitenste lagen van het mechanisme. Maar evenals een dynamische driver, herbergt dat dunne membraan extreem dunne bedrading waardoor elektrische stroom wordt geleid resulterend in voor- en achterwaardse bewegingen.


Het werkingsprincipe bestaat uit een serie evenwijdig geplaatste precisie-magneten aan de voor- & achterzijde van het elektrisch actieve membraan. Zoals de benaming Planar Magnetic doet vermoeden: De magneten beïnvloeden het vlakke membraan. De magneten zijn dermate precies gesneden en geplaatst dat het diafragma perfect is omsloten door de magnetische velden. Deze brede en vlakke gelaagde constructie resulteert in een grotere diameter van Planar Magnetische hoofdtelefoons als dynamische hoofdtelefoons, maar met enigszins dunnere oorschelpen.


Evenals bij een dynamische driver wordt het geluid bij een Planar Magnetic Driver gegenereerd door elektrische stroom door elektrische bedrading te geleiden omgeven door magneten. Maar evenals bij een elektrostatisch systeem heeft het diafragma van een dynamisch systeem plaats gemaakt voor een direct aangestuurd groot, dun membraan welke tot grote precisie en dynamiek in staat is.
Hifiman HE-1000V2 Stealth

€ 1569,-

HE1000V2_Stealth#3.jpg Arya_Organic#2.jpg Hifiman_image.jpg

Hifiman Edition XS

€ 499,-

Hifiman is een toonaangevend audio merk van topklasse hoofdtelefoons.

Hifiman is in 2007 opgericht in New York en ontwikkelt en produceert sinds

haar oprichting hoofdtelefoons welke vele records in de audiowereld

hebben doorbroken.

Tegenwoordig geniet Hifiman een wereldwijde reputatie.

Hifiman hoofdtelefoons zijn bekend van haar

Planar Magnetic Driver systeem, de laatste

jaren uitgebreid met een tweetal high end

electrostatische systemen.

Hifiman Sundara

€ 349,-

Sundara.jpg Prijslijst

Hifiman Ananda Nano

€ 669,-

EditionXS#1.jpg Ananda_Nano#4.jpg Hifiman hoofdtelefoons

Een vlak diafragma (transparent) met dunne elektrische geleidende bedrading (groen) wordt omsloten door permanente magnetische velden aan beide zijden (oranje).Magnetostaat.jpg Hifiman_exploded_view.jpg