©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn Accuphase Arcam Cambridge Copland Cyrus Denon Mark Levinson Rega Revo Rockna Home Hifi Panasonic Bluesound dCS Yamaha
Ruark

€ 559,-

YAMAHA WX-A50

€ 549,-

YAMAHA WX-C50

€ 399,-

MusicCast streaming versterker

MusicCast streaming voorversterker

Yamaha A-S501 Yamaha WX-A50 Yamaha WX-C50 Hifi_began_with_yamaha.jpg

Muziek heeft het vermogen ons te ontroeren, ons emotioneel te

raken en daarmee ons leven te verrijken. Dat vormt al meer dan

125 jaar de drijfveer achter YAMAHA’s indrukwekkende product portfolio.


De merknaam YAMAHA roept bij velen onmiddelijk de associatie

met muziek-instrumenten op. En dat is niet zo verwonderlijk.

Als de eerste hifi-apparaten van deze kwaliteits-bewuste Japanse fabrikant in 1954 het daglicht zien, heeft YAMAHA al meer dan

een halve eeuw ervaring met de productie van topklasse muziek- instrumenten, genoeg om een compleet symfonieorkest mee

uit te rusten! Al in 1887 startte YAMAHA de eigen fabrikage

van een harmonium (traporgel).

YAMAHA MusicCast


MusicCast is YAMAHA’s nieuwe streaming technologie.

Met deze voor Apple en Android geschikte App,

stream je moeiteloos muziek naar de vele

verschillende YAMAHA apparaten welke

MusicCast ondersteunen van wekkerradio

of draadloze luidspreker tot Home Cinema

receiver, tuner-versterker of CD-speler.

YAMAHA A-S501

Geïntegreerde versterker

YAMAHA

Sharing Passion & Performance

YAMAHA RX-A2A

€ 1199,-

YAMAHA RX-A4A

€ 1899,-

Brochure

Home Cinema receiver

Home Cinema receiver

Yamaha De historie (vervolg)

De merknaam YAMAHA vind haar oorsprong in de naam van de oprichter Torakusu Yamaha die reeds in de 19e eeuw pionierde met de productie van Westerse muziekinstrumenten in Japan.

Torakusu Yamaha, geboren als lid van de familie Tokugawa in de regio Kishu (nu de prefectuur Wakayama) en als derde zoon van de astronoom Kounosuke Yamaha, was al vanaf jonge leeftijd onder indruk van de Westerse wetenschap en technologie.

Gefascineerd door de horloges die snel in populariteit toenamen in Osaka rond die tijd ging hij studeren voor horlogemaker in Nagasaki. Tijdens zijn studie begon Torakusu medische instrumenten te repareren en werd uitgenodigd voor een bezoek aan ziekenhuis Shizuoka Prefecture te Hamamatsu.


Op een dag vroeg het hoofd van Jinjo basisschool Hamamatsu (tegenwoordig de Motoshiro basisschool) of hij wilde proberen een defect harmonium te repareren. Hij slaagde erin om deze succesvol te herstellen waarmee de basis werd gelegd voor de merknaam YAMAHA.

Hij zag direct de zakelijke mogelijkheden en creëerde gedurende de reparatie een blauwdruk van het binnenwerk van het orgel welke later model zou staan voor zijn eigen prototype. Torakusu wierp zijn creatie over zijn schouders d.m.v. een schouderdrager en stak de bergen over om deze af te leveren bij het toenmalige Muziek Instituut (tegenwoordig Tokyo National University of Fine Arts and Music).

Deze historische tocht werd later vereeuwigd in een beeldhouwwerk.


Dit prototype orgel werd echter sterk bekritiseerd vanwege de slechte muzikale afstemming. Aangespoord door deze kritiek begon Torakusu, onverschrokken en startend vanaf nul, muziektheorie en -afstemming te studeren. Na vier maanden schijnbaar uitzichtloze

inzet van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, was hij eindelijk in staat om zijn orgel af te werken. Zijn studie in de complexe techniek van het afstemmen van muziek-instrumenten met een stemvork in zijn hand hield was zijn inspiratie voor YAMAHA’s logo: De stemvork.


Zo werd al ruim 125 jaar geleden de basis gelegd voor een YAMAHA’s inmense aanbod van topklasse muziekinstrumenten, van viool tot piano en van klarinet tot drumstel. En natuurlijk last but not least: Een minstens zo grote range kwaliteits hifi-apparatuur.


RX-A2A.pdf RX-A4A_reduced.pdf

€ 849,-

Yamaha A-S701

YAMAHA A-S701

Geïntegreerde versterker