©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn Accuphase Arcam Cambridge Copland Cyrus Denon Mark Levinson Rega Revo Rockna Home Hifi Panasonic Bluesound dCS Yamaha
Ruark Denon_DCD_900NE_PMA_900NE_Silver_In-situ_001_800pix.jpg

€ 549,-

€ 999,-

Denon vierde in 2020 haar 110-jarig bestaan. Deze extreem lange historie op het gebied van Home Audio voert ons terug naar het allereerste begin van muziek afspeel apparatuur en de opmars van alles wat lijkt op de moderne langspeelplaat. Denon’s hoofddoel is in die ruime eeuw historie onveranderd gebleven: De consument telkens weer nieuwe en opwindende producten aan te bieden om hun Home Entertainment ervaring te verrijken, van hoogwaardige muziekreproductie tot een realistische bioscoopervaring in de huiskamer.

Opgericht door de Amerikaanse ondernemer Frederick Whitney Horn in samen-werking met de Japanse partner, Nippon Denki Onkyo Kabushikigaisha (letterlijk vertaald: “Japan Electric Sound Company”) welk bedrijf in 1910 werd opgericht als dochtermaatschappij van Nippon Chikuonki Shokai (the Japan Recorders Corporation). De 2 woorden “denki”, het Japanse woord voor

“electric” en “onkyo”, het Japanse woord voor “sound”,

werden van essentieel belang voor de toekomst

van het nieuw opgerichte bedrijf.


(vervolg: zie onder)DENON PMA-600NE

DENON PMA-900HNE

DENON

Muziekreproductie sinds 1910

DENON PMA-1700NE

€ 1999,-

Geïntegreerde versterker

DENON DCD-900NE

€ 499,-

DENON DRA-800H

€ 799,-

DENON DCD-1700NE

NNB (leverbaar eind 2022)

DENON De historie (vervolg)

Op dat moment produceerde het moederbedrijf éénzijdig afspeelbare opname discs en grammofoons, tot die tijd voornamelijk toegepast voor voice recording. Uiteindelijk was het nog maar een paar decennia eerder dat Edison zijn Fonograaf had uitgevonden welke geluid kon “schrijven” op een cilinder van was en Emile Berliner was pas kort voor 1910 gestart met de transitie van was cilinders naar het type grammofoonplaat welke wij nog steeds toepassen, later genoemd de grammofoonplaat. Op dat moment was de Amerikaanse consument nog gefascineerd door de cylinder speler die aankondigde: “I am the Edison Phonograph”!


Disc-Recording-Machine-DP-17K.jpg

Heos streaming versterker

Geïntegreerde versterker

Denon_PMA-600NE_infosheet-2.pdf Denon_PMA-900HNE_Infosheet_EU.pdf Denon_PMA-1700NE_InfoSheet_EU.pdf

Heos streaming receiver

SU_Denon_DRA-800H_info-sheet EU.pdf

CD-speler

CD-speler

Denon_DCD-900NE_Infosheet_EU.pdf DCD-1600NE_EN01.pdf

Het nieuw opgerichte bedrijf werd daardoor niet alleen de eerste consumer audio fabrikant ter wereld door de gramophone op de markt te brengen maar eveneens Japans eerste platenmaatschappij. Deze historie illustreert waarom Denon – welke merknaam kort na 1930 ontstond door de eerste letters van Denki en Onkyo samen te voegen – altijd aan de wieg heeft gestaan van “Electric Sound”, niet alleen bij de productie van apparatuur om muziek en filmmuziek te reproduceren, maar tevens een sleutelrol had in het opnameproces.
Production-of-disc-recorders.jpg Nipponophone.jpg