©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn Arcam Bluesound Copland Cyrus dCS Innuos Muziekdiensten Roon Yamaha
Home Hifi Denon Rockna Cambridge DAC215_front.jpg

Copland DAC-215

€ 2200,-

Door het combineren van 4 in-fase en 4 tegenfase converters per kanaal worden de statistische eigenschappen van de signalen benut: Door fase en tegenfase signalen te combineren wordt het signaal verdubbeld in sterkte waardoor het ruisniveau van elke

fase sterk wordt verminderd hetgeen resulteert in een aanzienlijk betere signaal-ruisverhouding van de uiteindelijke analoge golfvorm.


De Class-A buffer-techniek in de analoge filter circuits stamt rechtstreeks

af van Copland’s hoogwaardige CD-spelers en is opgebouwd

met discrete transistoren waardoor een dynamische,

levendige weergavekwaliteit wordt bereikt.(vervolg: zie onder)Copland DAC-215

Het hart van Copland’s DAC-215 is een zeer hoogwaardige

D/A (Digitaal>Analoog) converter met meerdere SP/DIF

ingangen alsmede USB-B welke zowel PCM als DSD bestandsformaten kan omzetten d.m.v. een ES-9018

Reference 32-bit DAC in quad-mono configuratie

(8 mono DAC’s naar 2 stereo configuratie).

Prijslijst

Copland DAC-215

€ 2200,-

Copland DAC-215 (vervolg)

De DAC-215 beschikt over een asynchrone USB ingang, 3 SP/DIF digitale ingangen, een analoge ingang, 2 analoge uitgangen (fixed en variable) en een complete voorversterker inclusief hoofdtelefoon-aansluiting met analoge volumeregeling en een buizen uitgangstrap.


De DAC-215 kan dus zowel als hoofdtelefoonversterker dienst doen en tegelijkertijd worden toegepast als volwaardige voorversterker via de RCA (cinch) uitgangen. En bij toepassing op een geïntegreerde versterker of voor-& eindversterker kan worden gekozen om de voorversterkerfunctie met buizen uitgangstrap toe te passen of de fixed output van de DAC-215 via de discrete transistor-uitgang.


De USB ingang van de DAC-215 ondersteunt USB 2.0 PCM 24/32 bits data transfer tot maximaal 384 kHz, inclusief native DSD64 en high resolution DSD128 signalen.


De digitale ingang wordt geconverteerd naar het i2s protocol en het signaal wordt vervolgens direct naar de DAC chip gevoerd. Zodra de DAC-215 wordt verbonden met een PC of MAC (of nog beter een Innuos server waarover Versnel Hifi u verder kan adviseren) signaleert de computer de DAC en stuurt het digitaal signaal door waarbij het interne digitale audio-circuit van de bron (computer) wordt gepasseerd; het zogenaamde “klokken” van het digitale signaal, hetgeen een minstens zo belangrijk proces is als de D/A conversie zelf, wordt door deze techniek geheel overgelaten aan de DAC-215.


De asynchrone USB-B ingang van de DAC-215 wordt verbonden met de USB-A poort van PC, MAC of Innuos server. De computer of server behoeft geen stroom te leveren aan de DAC-215. De lineaire interne power supply van de DAC-215 beschikt over een afzonderlijke transformator-wikkeling voor de USB-sectie en de digitale ruis-/stoorsignalen van de computerverbinding worden geheel onderdrukt door gebruikmaking van digitale isolatoren achter de USB-ingang van de DAC-215.


dac-215-inside.png

Multifunctionele High Resolution DAC annex

buizenvoorversterker en hoofdtelefoonversterker


DAC215_silver_front_straight.jpg Copland-DAC-215_back.jpg Copland DAC-215 Copland DAC-215