©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn
Bowers&Wilkins Dali Monitor Audio PMC REL Acoustics Totem Acoustic
Home Hifi marquee-twenty5.jpg

PMC Professional Monitor Company

PMC staat voor Professional Monitor Company.

PMC werd in 1991 opgericht door Peter Thomas van de BBC en Adrian Loader van FWM Bauch. De kennis op het gebied van muziekregistratie en -reproductie van beide oprichters in combinatie met hun levenslange passie voor muziek leidde tot de geboorte van PMC’s eerste product, de actieve studio monitor BB5-A.


Dit ontwerp werd direct omarmd door de BBC Maida Vale en Metropolis Mastering studio’s en werd een wereld referentie luidspreker, ondermeer toegepast door eveneens wereldberoemde artiesten als Prince, Stevie Wonder’s Wonderland Studio, Hospital GDTV Broadcast London en door beroemde klassieke muzieklabels

zoals Decca en Harmonia Mundi. Veel muziek onder de hedendaagse

films wordt gemasterd op PMC luidsprekers door beroemde componisten

als Henry Jackman, Thomas Newman, Tyler Bates en John Debney.


PMC is één van de zeer weinige bedrijven die

zijn onderscheiden met een Emmy® award

voor hun bijdrage aan uitzonderlijke

opname techniek.


(vervolg: zie onder)

€ 799,50

PMC Twenty5.23 i

€ 2949,50

PMC Prodigy 1

€ 3949,50

PMC Twenty5.24 i

Vloerstaande luidspreker

Vloerstaande luidspreker

PMC_ATL_JPG.jpg Brochure Prijslijst

ATL Advanced Transmission Line™


Het hart van PMC’s legendarische natuurgetrouwe, realistische weergave is wel de Advanced Transmission Line (ATL) bass-management technologie welke zich reeds een halve eeuw wereldwijd heeft bewezen. ATL benut de energie die door de bassdrivers wordt gegenereerd op een meer intelligente en efficiëntere wijze dan luidsprekersystemen gebaseerd op een bassreflex constructie.

De aangebrachte gelamineerde binnenwanden waarmee de transmissie lijn wordt opgebouwd zijn voorzien van door PMC ontwikkelde akoestische materialen welke ongewenste bassresonanties absorberen en alleen de allerlaagste frequenties doorlaten. Deze lage frequenties verlaten de kastconstructie door een speciaal vormgegeven, eveneens gelamineerde poort aan de voorzijde. Dankzij het doordachte kastontwerp en niet in de laatste plaats door de topklasse bassdriver ontstaat de indruk dat er een veel groter luidsprekersysteem staat te spelen dan het zeer elegante PMC luidsprekerontwerp doet vermoeden.

Maar ATL verbetert niet alleen de basweergave zelf:  Dankzij de schone en doortekende basweergave wordt de overige muzikale informatie niet gemaskeerd. Zo worden bijvoorbeeld (zang-)stemmen uitzonderlijk levendig en nauwkeurig geprojecteerd.                

De ATL constructie voorziet in nog meer voordelen: De ATL bass extensie verandert niet bij wisselende volumes waardoor ook op lage luistervolumes de basweergave uitgebalanceerd en gedefiniëerd blijft.


PMC’s Laminair™ aerodynamische poortPMC’s Laminair™ aerodynamische poort in combinatie met PMC’s ATL aerodynamische kastconstructie brengt audio performance naar een hoger niveau dankzij technologische ontwikkelingen toegepast in de racewereld van F1 tot Le Mans.

Het ATL ontwerp resulteert in luchtverplaatsing op hoge snelheid en onder druk waarbij lucht tubulentie en luchtweerstand sterk worden verminderd, efficiëncy wordt verhoogd en luchtvervorming wordt geëlimineerd. Het samenspel van ATL en PMC’s Laminair™ aerodynamische poort resulteren in een nauwkeurige timing van bass impulsweergave en de grootst mogelijke dynamiek. Nog even de voordelen van PMC’s Laminair™ aerodynamische poort  op een rijtje:


• Snellere, schonere basweergave waardoor een betere algehele definitie van het gehele frequentiespectrum

• Turbulentie wordt geëlimineerd waardoor de efficiency van het ATL transmissie lijn systeem sterk toeneemt

• Luchtvervorming wordt geëlimineerd – alleen de muziek blijft over

• Vergrote maximaal haalbare luchtdruk met uitzonderlijke timing en dynamiek

PMC drive unitsVele luidsprekerfabrikanten ontwikkelen hun luidsprekersystemen met driver’s van andere (OEM) fabrikanten. Voor PMC is dat nimmer een optie geweest. PMC’s Advanced Transmission Line™ vereisen drivers welke specifiek ontwikkeld zijn voor deze speciale kastconstructie teneinde de hoge resolutie en ultralage vervorming te garanderen welke PMC-luisteraars van ons verwachten.

PMC-twenty5_ATL_Laminair.jpg laminair-vent.jpg

PMC historie (vervolg)


PMC is de referentie voor toonaangevende mastering studio’s (ondermeer de Wisseloord Studio’s in ons eigen Hilversum), muziekomroepen en een meerderheid in de professionele wereld.

Wij geloven bij PMC dat een luidspreker in staat moet zijn om de de diepste gevoelens van de artiest te reproduceren zonder (klank ver-)kleuring – Het ultieme doel voor zowel de studio als thuis!


PMC is één van de zeer weinige bedrijven die zijn onderscheiden met een Emmy® award voor hun bijdrage aan uitzonderlijke opname techniek. Het zou eenvoudiger zijn om de lijst met kaskraker films op te sommen die geen gebruik hebben gemaakt van PMC luidsprekers tijdens het proces van muziek (post-)productie! Maar toch even een paar voorbeelden: Titanic, Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbor, Game of Thrones – TV, Iron Man 1&2, Skyfall, Spiderman 1,2,3, Pirates of the Caribbean en vele vele andere top films.Fenestria_inside.jpg PMC Tenwty5.24i PMC Tenwty5.23i

€ 1299,50

PMC Prodigy 5

€ 1649,50

PMC Twenty5.21 i

Bookshelf luidspreker

PMC Tenwty5.21i

Bookshelf luidspreker

Vloerstaande

luidspreker

PMC-Prodigy-brochure-final-June23.pdf PMC-Prodigy-brochure-final-June23.pdf