©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn Accuphase Arcam Cambridge Copland Cyrus Denon Mark Levinson Rega Revo Rockna Home Hifi Panasonic Bluesound dCS Ruark Audio Yamaha Rotel Rotel_Office_A14_Silver.jpg

ROTEL A 12 MkII

€ 1199,-

ROTEL A 14 MkII

€ 1499,-

Geïntegreerde versterkerGeïntegreerde versterker


ROTEL T 11

€ 479,-

ROTEL CD 14 MkII

€ 799,-

DAB+/FM-tunerCD-speler

Rotel A-12 Rotel A-14 Rotel CD-14 Rotel T-11 WebPC45B.jpg

Rotel producten zijn afkomstig van een 45 jaar oud familie-bedrijf

die zich vanaf de oprichting ten doel stellen om een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau op het gebied van Home-Theater en Hifi-apparatuur te realiseren in een bescheiden prijsniveau.

Wij nemen het woord “produceren” letterlijk. Wij bouwen alles, van component-montage tot compleet eindproduct in onze eigen fabrieken en onder geheel eigen beheer.

Wij zijn ervan overtuigd dat het menselijk gehoor gevoeliger is dan de meest geavanceerde meet-apparatuur zoals die door ervaren ontwerpers wordt toegepast. Daarom organiseren wij luister-sessies tijdens de diverse ontwerp-stadia, dus niet enkel bij de laatste pre-productie-modellen, om de geluidskwaliteit van nieuwe modellen zo goed mogelijk te waarborgen.


Rotel ontwerpers spenderen vele uren aan het luisteren naar en selecteren

van electronische onderdelen van potentiële leveranciers met als

doel onze producten een hoge mate van betrouwbaarheid

en acoustische voordelen mee te geven.

Het kost een beetje meer maar wij zijn ervan

overtuigd dat deze benadering de kwaliteit

van Rotel daardoor onderscheidt van de

gemiddelde audio/video fabrikant.


ROTEL CD 11 Tribute

€ 599,-

CD-speler

ROTEL A 11 Tribute

€ 699,-

Geïntegreerde versterkerA11_InfoSheet.pdf CD11 Tribute_InfoSheet.pdf Brochure

Rotel techniek

Balanced Design Concept

Rotel’s succes is voor een belangrijk deel te danken aan de basis onder haar ontwerp filosofie genaamd: Balanced Design Concept. Dit is een gedisciplineerde synthese van natuurkunde, electronica en mechanische engineering. Balanced Design Concept behelst 3 belangrijke gebieden: component-selectie, circuit ontwerptechniek en kritische evaluatie. Al deze aspecten zijn van invloed  op de uiteindelijke geluidskwaliteit en illustreren de Balanced Design’s holistische benadering van product-ontwikkeling.


Symmetrical Signal Trace

Het is niet voldoende om alleen betere componenten toe te passen. Het is minstens zo belangrijk waar je ze plaatst in een schakeling. Dit is de reden waarom we vertrouwen op een ontwerp-techniek die we Symmetrical Signal Trace noemen. Deze techniek houdt elk signaalpad identiek aan andere signaalpaden om imaging (plaatsing/focussering van instrumenten) en sound-staging (breedte van het geluidsbeeld) te behouden.


Ster-aarde

Zo maken we ook structureel gebruik van “ster-aarde technieken” waar dit maar mogelijk is om prestaties te verbeteren (ster-aarde is een methode om alle aardpunten in een schakeling in een stervormig patroon te laten uitmonden op een enkel aardpunt waardoor potentiaal-verschillen sterk worden gereduceerd).
ROTEL 14-serie