©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn Accuphase Arcam Cambridge Cyrus dCS Panasonic Radio Revo Rotel Yamaha Home Hifi Rega Bluesound Mark Levinson

Voor een compleet assortiment Arcam versterkers en Arcam receivers bent u bij

Versnel Hifi aan het juiste adres. Als gecertificeerd Arcam dealer beschikken we niet

alleen over een uitgebreide demonstratievoorraad, maar zijn we bovendien in staat alle hifi-producten uit de HDA-, FMJ- en r-Series te leveren. Van versterken tot streamen: in ons Arcam assortiment vindt u alles wat u maar nodig hebt voor de optimale geluidsbeleving

ARCAM hifi from the UK

Wie is Arcam?


Arcam - Amplification and Recording Cambridge - is een waar begrip in de wereld van high-end audio. Het is één van ‘s werelds meest toonaangevende fabrikanten van stereo- en home cinema-systemen.

De Britse hifi-fabrikant werd reeds in 1976 opgericht en beschikt zodoende

over tientallen jaren ervaring. Gedurende deze tijd heeft Arcam bepaald

niet stilgezeten. De audio-fabrikant blijft innoveren en doorontwikkelen,

met maar één doel:


The better the system is,

the more music you hear.< Arcam productpagina <

Arcam_A60.jpg

Het prille begin


Het begon voor Arcam allemaal met de A60: de geïntegreerde versterker die zich al gauw ontwikkelde tot een klassieker. Kenmerkend is de strakke look zonder tierelantijnen, gecombineerd met een ongekend zuiver geluid. Oorspronkelijk was de bedoeling om hier vijftig stuks van te produceren. De burelen van Arcam werden echter al gauw overspoeld met aanvragen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in liefst dertigduizend sales. Een hifi-fabrikant van wereldklasse was geboren.


Tien jaar later beleefde Arcam opnieuw een primeur. Het werd het eerste Britse merk dat een volledig - in-house - ontwikkelde cd-speler op de markt bracht. De licentie hiervoor was - zeker voor die tijd - peperduur, maar Arcam zette door. Het wilde niet afhankelijk zijn van derden en koos ervoor het apparaat, dat Delta 70 gedoopt werd, in zijn geheel zelf te ontwikkelen. Arcam zelf ziet dit als een belangrijke mijlpaal. Het betekende namelijk het startschot voor een ontdekkingsreis naar de principes van digitale audio die geleid heeft tot digitale audioproducten van wereldklasse.


Arcam_BlackBox50.jpg

Vandaag de dag


In de jaren die volgden ontwikkelde Arcam onder meer ‘s werelds allereerste losstaande DAC-systeem, de Xeta 1 AV-versterker, die stereoprestaties combineert met hoogwaardige surround sound-mogelijkheden. Later volgde bovendien de eerste DAB-tuner. Inmiddels is streaming niet meer weg te denken uit de muziekbusiness en ook daar speelt Arcam op in met de hagelnieuwe CDS-50 SACD-speler/streaer en met diverse accessoires uit de rSeries-lijn. Alles wat u maar kunt bedenken op het vlak van audiobeleving vindt u in het ongekend uitgebreide assortiment van Arcam.


De toekomst


Zoals gezegd beweegt Arcam altijd mee met de actuele ontwikkelingen. Nieuwe technologieën vragen om nieuwe audiovisuele toepassingen en Arcam is ervan overtuigd iedere keer weer het allerbeste te kunnen leveren. Dus hoe we in de toekomst ook muziek luisteren: reken er maar op dat Arcam er op innovatieve wijze op inspeelt.


Arcam_Alpha10.jpg


Arcam HDA-serie


Arcam FMJ-serie

Arcam

Productoverzicht

(klik hier voor meer informatie)

Arcam Series