©  webdesign:       Versnel Hifi Apeldoorn
Bluesound B&W Rega Rotel
   Home Rega DAC USB Digital to Analog converter Rega DAC zilver Rega DAC USB Digital to Analog converter

REGA DAC USB Digitaal>Analoog converter


Haal het uiterste uit uw digitale audio bestanden op uw computer!


De Rega DAC is een 16/20/24-bit bij 32kHz tot 192kHz digitaal-analoog converter waarbij

een geperfectioneerde versie van REGA’s electronische schakelingen werd geïntegreerd. Enerzijds ontworpen om op comfortabele wijze aan te sluiten en te gebruiken, anderzijds

ontwikkeld om de geluidskwaliteit op te waarderen van elke denkbare 2-kanaals PCM

digitale audio bron zoals CD-/DVD-/BD-spelers, PC of streaming speler.


De PC/Laptop en MAC worden vandaag de dag geaccepteerd als belangrijk medium om (ondermeer) muziekbestanden op te slaan en af te spelen. Dankzij hoge kwaliteits

verliesarme bestandsformaten zoals WAV, FLAC en ALAC wordt op digitaal niveau

een vergelijkbare datastroom bereikt als die op CD-formaat. Zodra elke computer

(willekeurig PC of MAC) op uw geluids-installatie wordt aangesloten, wordt de

geluidskwaliteit echter ernstig aangetast vanwege digitale vervorming

(jitter) vanuit uw computer en vooral vanwege het feit dat er geen

geluidskaarten bestaan met de muzikale kwaliteiten van de

meeste CD-spelers. Een USB DAC zoals de Rega DAC

neemt het proces van digitaal>analoog conversie

van uw computer over waardoor een enorme

geluidskwalitatieve opwaardering wordt bereikt !
€ 799,– Rega DAC zwart Rega DAC achterzijde

De achterliggende techniek.


Het ingangscircuit herbergt een Wolfson digitale ontvanger voorzien van een uitzonderlijk stabiel klok-circuit met minimale jitter. De ontvanger en het PLL-circuit (Phase Locked Loop) beschikken over hun eigen individuele voedings-circuit. Het DAC-circuit (DAC = Digital to Analog converter)  bestaat uit een paar parallel geschakelde Wolfson WM8742 DAC’s, welke worden aangestuurd middels een buffer-circuit, waardoor integriteit wordt gewaarborgd van de data die naar de DAC IC’s wordt gevoerd.  Deze techniek is vergelijkbaar met die in de Isis: Rega’s referentie CD-speler.

Er is veel zorg besteed aan het elimineren van door de PC en andere bronnen gegenereerde vervorming (digitale ruis etc). In het ontwikkelings-proces van Rega’s DAC werd dit beschouwd als het voornaamste nadeel van vele DAC’s zoals die momenteel op de markt zijn.


De uitgangs-versterker bestaat uit een discreet opgebouwd differentieelfilter met meervoudige tegenkoppeling en een uitgangscircuit met een zeer hoge bandbreedte voor gebruik van hoge bemonsterings-frequenties. De Rega engineers besloten om geen zogenaamde sample-rate-conversie toe te passen (dit is een circuit om digitale ingangssignalen eerst te converteren naar de standaard 44,1 kHz CD-standaard) maar het inkomende digitale signaal te bewerken op de originele frequentie waardoor verliesgevende schakelingen tot het minimum worden beperkt.


Alle condensatoren die gebruikt worden in het analoge signaal-pad zijn van het Nichicon FG fabrikaat overbrugd met MMK polyester condensatoren (Metalized polyester film); ontkoppelcondensatoren in het DAC circuit bestaan uit Conductive Polymeer met zeer lage impedantie. Het voedingscircuit maakt gebruik van een ringkerntrafo, snelle gelijkrichter-diodes en opnieuw Nichicon FG condensatoren. Er wordt een afzonderlijk voedingscircuit gebruikt voor de microprocessor, separaat van de digitale en analoge audio-circuits. Er werd speciale aandacht besteed aan het signaalverkeer tussen de diverse IC’s om te waarborgen dat signaal-ruis tot een minimum wordt beperkt.


De solide behuizing is gemaakt van aluminium en metaal en herbergt een paar Wolfson DAC IC’s, 5 schakelbare digitale ingangen, 2 geïsoleerde coaxiale (RCA) ingangen,

2 Toslink SPDIF ingangen en een geïsoleerde USB ingang. De Rega DAC is ontwikkeld en geproduceerd om hoog boven de normale standaard in dit segment te presteren.

Download Rega DAC manual